tirsdag 30. desember 2008

Tager det man haver

Her er min lille skatt på julaften :) Har ikke noe med dette innlegget å gjøre, men måtte bare legge med bildet!


Her i huset var det plutselig en uplanlagt middag innimellom alle julemiddagene...og da gjør man som man må, og jeg har gjort mange ganger før!
Gryterett "tager det man haver"!
Stek en kjøttdeig!
Anskaff så 1 stk datter til å hjelpe deg:)
Kutt opp sånn cirka alt du har i kjøleskapet! Gulrot og potet er faktisk kjempegodt i gryta!Dump oppi alt sammen. Tilsett 1 boks grovhakket tomat (dette har jeg alltid i skapet!)
Tilsett salt, pepper og kanskje litt buljong av noe slag...
Dette er nemlig mitt hemmelige våpen:
Dette er en kyllingbuljong jeg bruker i nesten all mat jeg lager. Den gir maten en utrolig rund og god smak. Spesielt godt i gryter, sauser, ris og pasta. Anbefales!
Litt fløte er alltid godt:) Jeg bruker ikke det hver gang, men...
Resultatet blir nesten alltid godt:) Server med ris og brød!!
Ellers gleder vi oss til nyttårsaften:) Den skal tilbringes sammen med gode venner, mat og sikkert litt vin etter barna er lagt.... Når det blir er selfølgelig ingen som vet, hehe!
Jeg ønsker alle et riktig godt nytt år!!

tirsdag 23. desember 2008

Dagen før Dagen

Nå er jeg så godt som klar!
Vi feirer som vanlig jul hos mamma. Hun bor 15 minutter unna, men likevel blir det alltid 4-5 kolli med bagasje når vi skal avgåre alle mann:) Er jo ihvertfall 2-3 kolli med bare julegaver, hehe!

Huset er rydda, vasket og strigla, så godt som lar seg gjøre før ungene roter det til igjen...men det får være stå ryddig alene mens vi er borte! Når vi kommer veltende tilbake igjen med all bagasje og nye leker så blir det nok som vanlig her igjen, hehe!

Jeg vil ønske alle en fredelig og god jul. Med god mat og godt selskap :)

Goooood Juuul!!

tirsdag 16. desember 2008

Julestresset....

Har vært meget stille fra meg den siste uka, for her har det gått i et bankende kjør!
Med julefrokoster i barnehagen, på jobb, barndåp i familien, utenbysbesøk og ikke minst julekonsert med koret. Konserten gikk heldigvis bra. Det kom ca 450 tilskuere og det er vi selfølgelig knallfornøyd med:) Jeg hadde var solist på 2 sanger, og det gikk heldigvis også bra,
puh!!

I løpet av helgen fikk jeg kjøpt samtlige julegaver!! Ikke dårlig, det? Skrev liste hjemme, og vek ikke en tomme. Dermed var det effektivt og greit!
Ja, så da var det bare husvasken igjen, gitt............ Oj,som vi gleder oss.....
Jeg syntes dette bilde (som jeg også tror er mitt livsmotto, hehe) passet meget godt i disse tider!

Vel, nok "klaging". Back to work:)
Ønsker alle en litt mindre stressfylt adventstid!!

Klem fra Benedicte.

torsdag 4. desember 2008

Glad i pannekake?

Det er iallefall denne gutten:)
Måtte knipse noen bilder under vår særdeles kulinariske torsdagsmiddag, nemlig pannekaker!
Jeg ville egentlig bare ta litt bilder av at ungene spiste og kosa seg, siden de liker pannekaker så godt.... Men siden min sønn ikke klare å se et kamera uten å glise fra øre til øre, så ble det smilebilder heller!



Hæ??


Så godt er altså pannekaker, at dersom det blir tomt på tallerkenen, så går man rett og slett opp på bordet for å hente mer......
Dette med bordklatring er forresten blitt en ny hobby for lillegutt. Han har nemlig funnet ut hvordan han skal komme seg oppå salongbordet! Så dere forstår det kanskje når jeg sier at jeg av og til føler jeg bor i en dyrehage??
Men det kommer vel en tid der jeg vil savne å springe etter en 1åring som enten er oppå kjøkkenbordet, oppå salongbordet, klatrer i tripptrapp'en, i trappa, inni dusjen, oppi do......................kanskje....;-)
Benedicte.



tirsdag 2. desember 2008

Tips til en håplas stakkar?

Idag har jeg bakt brød............................og jeg skulle gjerne sagt at bildet over her er av mine nybakte, velduftende og velsmakende brød. Mine brød ble vel forsåvidt nystekte og velduftende, men der stopper likheten.
Dagens hjertesukk: Jeg klarer ikke å få til gode brød!!!
Jeg fatter det bare ikke....anser meg selv som en ok + baker! Men det virker som med en gang deigen skal inneholde grovmel av noe slag, så går alt rett til.......ja, dere skjønner.

Brødene mine blir tunge, tørre, dryssete osv.osv. Har prøvd alle mulige oppskrifter, prøvd å elte lengere, med sirup uten sirup, med kulturmelk, uten kulturmelk....det meste! Men selv om jeg er på randen av å gi opp hele brødbakinga, gir jeg dere en sjanse til å hjelpe meg!!

Har noen et FANTASTISK, IDIOTSIKKERT tips til en håpløs brødbaker??

Benedicte.