Kornbrød blanding har vært redningen, sånne 1-2-3 brød dere vet. Jeg pimper den litt opp for å få mer ut av den også.
torsdag 8. september 2011
Brød og hverdag
Kornbrød blanding har vært redningen, sånne 1-2-3 brød dere vet. Jeg pimper den litt opp for å få mer ut av den også.
Labels:
Hverdagsliv,
Kjøkken,
Mat
Abonner på:
Legg inn kommentarer (Atom)
Åhh.. ønsker mæi åsså en brødboks. nu ligger brøe på benken å ser rotat ut.. hehe.. Hilsen fra leieboeran
SvarSlettNYDELIG brødboks. *ønskeseg*
SvarSlettKjempefin brødboks☺
SvarSlettEg kjøpte ein sånn old fasion brødboks på brukten og malte den-vart veldig bra☺
Heimelaga brød er BEST ja☺-men eg syns ikkje dei varer lenge, allerede dagen etter er dei tørre syns både eg og min kjære....
Ha ein fin helg☺
Klem M♥
Hva med å bruke min oppskrift:
SvarSlett1 pose kornbrød
1 pose grovbakst
3 never havregryn
2 never hvetekli
2 poser gjær
2 never solsikkefrø
½ neve linfrø
2 ts salt
2 ts sukker
3 ss olje
13-14 dl VARMT vann (så varmt du får det i springen, varmetapet er stort på vei fra springen til det er blandet i deigen).
Kna med hendene, la heve i 20-30 min. Hell godt med olje på bakeflaten, del deigen i tre og kna godt og lenge før du former dem til brød. Sett dem oppi brødformene, bruk en kost eller flaske og sprut vann på brødene, før du pynter dem med solsikkefrø. La heve til de titter over kanten, da skrur du på ovnen. Ha et klede eller tre over mens de hever.
Stek på 190-200°C varmluft i ca. 40 min.
Disse brødene må mannen og kompisene sine ha med på jakt fordi de varer så lenge og er skikkelig, skikkelig gode!! :-)
Hilde