torsdag 7. april 2011

Bryllupsforberedelser

Jeg har eeeendelig begynt på bryllupsforberedelsene! Dato er booket i Tromsø tinghus, og lokalet er nesten i boks. Kirkebryllup har aldri vært aktuelt for meg, ateist og human-etiker som jeg er. Derfor er tinghuset bra nok:) Akkurat denne biten måtte nok bare mannen godta, hehe! Men nå trenger jeg hjelp fra dere erfarne damer! Kom med dine beste tips til planlegging,invitasjoner, mat, dekorasjon av lokale, bord osv, osv! Alt av interesse! Jeg har selfølgelig lest endel på nettet, og spesielt Martha Stewart weddings har jo masse flott inspirasjon. Men amerikanerne har jo en tendens til å overdrive dette med bryllup, så mye der inne blir veldig voldsomt. Vi er jo to nøkterne nordlendinger, så f.eks fyrstikkesker med perlebroderi og bilde av brudeparet blir liiiitt i meste laget... :) Men selv om jeg er en nøktern nordlending, så er jeg jo selfølgelig veldig estetisk anlagt som interiørinterressert! Borddekkingen gleder jeg meg veldig til, og har allerede begynt å se for meg hvordan jeg ønsker å ha det. Kanskje ikke et stort sjokk at fargen hvit er en favoritt, og kommer til å bli brukt mye i forskjellige nyanser.
(Alle bildene er funnet på Google)
En spennende tid vi går i møte, og jeg hadde blitt veldig glad hvis dere jenter delte deres tips med meg!!
Klem Benedicte

8 kommentarer:

 1. Spennande-gratulere☺
  Kortid er den store dagen?
  Eg skal gifte meg neste sommar-god tid, men vil veldig gjerne begynne å planlegge...☺

  Bryllupsvenner.no er ei fin side-kan diskutere med andre å få tips og inspirasjon.

  http://www.projectwedding.com/
  -dette er også ei fin side☺

  Kvitt blir hovudfargen her og-viss ikkje brudgommen nektar hehe☺

  Lykke til med planlegginga☺

  Klem M♥

  SvarSlett
 2. Vi giftet oss 17. april ifjor så vi har altså snart ett års bryllupsdag. Jeg husker godt all planleggingen, nesten så jeg savner det litt nå. Vi hadde sølv og lilla som temafarger. Det passet oss veldig godt! Planleggstiden er fantastisk. Jeg koset meg hele tiden. Du sier ikke når dere skal gifte dere så jeg vet ikke hvor god tid du har. Men du har sikkert alt under kontroll. Jeg ventet noe fryktelig på at kjolen skulle bli ferdig. Den måtte syes om og var ikke ferdig før ca 10 dager før bryllupet. Det gav meg nerver men heldigvis passet den perfekt når den endelig var i boks! Jeg måtte innom min forlover etpar ganger kun for å prøve den en gang til liksom.. og så en gang til... hihihi!! Ikke hver dag man føler seg som en prinsesse! En ting vil jeg bare si. Kos deg i denne tiden og gled deg hver dag. Det er fantastisk fint å være gift!!

  SvarSlett
 3. Tusen takk for den varme kommentaren <3

  Så artig med bryllupsplanlegging :) Æ hadde en fantastisk tid for akkurat 3 år siden da vi planla våres! Og dokker gifte dokker nesten 3 år etter oss (26. sept e våres dato).

  Noen kjappe råd fra mæ:

  - Kake fra Aunegården! Æ e ikke så glad i vanlige marsipanbryllupskake og synes kaken fra Aunegården e uslåelig. Æ og mannen hadde det også artig med gratis prøvesmaking av 5 selvutvalgte kaker en tidlig formiddag. Du kan tru vi var god og mett + kvalm da vi gikk derifra ;)

  - Vi gifta oss også på Tinghuset. Vi gjorde sermonien mer personlig med at pappa gikk inn sammen med mæ, slik som i kirka, mens gudsønnen min spilte brudemarsj på keybord. Han spilte også utmarsjen. Skulle egentlig ha ei som skulle synge under vielsen, men ho ble syk. Dommeren leste i stedet opp et dikt til oss (noe vi hadde spurt om på forhånd). Hadde foretrukket sang eller noe annen slags levende musikk.

  - Vi leide lysestaker o.l på Løiten lys. Mye fint man kan leie der til å dekorere lokalet med :)

  - Vi hadde middagen i småbåthavna. Det fungerte bra for oss.

  - Ha flere persona til å hjelpe til med rydding og oppvask. Vi hadde alt for få...

  - Invitasjon, bordkort og takkekort lagde æ sjøl i samme stil. Ble inspirert av et kort æ så i en hobbybutikk.

  - Mat: vi hadde koldtbord med alt mulig slags mat (av ypperlig kvalitet). Lammelår, kalkun, reinskavgryte, laks, ørret, masse forskjellige salata, fenalår, lammerull, rundstykker +++ Det funka veldig bra for oss, alle fant nokka dem likte og det var masse mat igjen til feiring nr 2 dagen derpå. Vurderte å bruke katering fra Solberg Pettersen, men gikk for det billigste alternativet + at vi hadde familie og venner som mer enn gjerne ville hjelpe til.

  - Kaker hadde vi ca 10-12 ut av + bryllupskaka. Minst halvparten eller mer var igjen.

  - Duker av litt bedre kvalitet kjøpte vi på Løiten lys.

  - Alkohol hadde vi alt for mye av... Vi var ikke så fin på at vin skulle være på glass og kjøpte vin på kartong, øl, konjakk, baileys og sprit i Finland.

  - Ønskeliste hadde vi på Glassgalleriet (oppe på H&M i storgata). Fikk et gavekort på 10 % av det gjestan hadde brukt i butikken. På Tilbords hadde vi fått 2 påfuglglass av Ari Behn.....

  Phuuu, det her ble litt lenger enn planlagt! Blir litt revet med :P

  Kos dæ med planlegginga og lykke til!

  Klem

  SvarSlett
 4. Også gift på Tromsø tinghus!!
  Lister i forskjellige butikker har jeg aldri forstått meg på, delte tanker om det.
  Hvis jeg skulle hatt bryllupsfest, ville jeg hatt runde bord, sånn at de rundt bordet ikke bare "må" snakke med sidemannen/damen.
  Masse, masse lykke til videre i planleggingen, Klem Anna

  SvarSlett
 5. Lykke til med bryllupsforberedelser! Ugift som jeg er har jeg null og niks av tips å komme med;)

  Klem Pink lady

  SvarSlett
 6. Sjekk ut fotballfrue.no. Ho har skrevet endel om bryllupsplanlegging :)

  SvarSlett
 7. På kakeboksen.no og http://kakerogkos.blogspot.com/
  for ideer til bryllupskake:)

  H-M :)

  SvarSlett
 8. kjerstis-festkaker.com

  Ei dama i kroken som lage de nydeligste kake! Ho laga bryllupskaka vårres og æ kunne ikke vært mer fornøyd! :D

  SvarSlett

Veldig hyggelig hvis du legger igjen en kommentar:)