lørdag 25. juni 2011

Ektorp eller Karlstad?

Min årlige jentetur til Sverige sammen med min venninne Unni er endelig fastsatt. Vi drar faktisk allerede neste helg:)))
Vi kjører fra Tromsø til Haparanda i Sverige, cirka 8 timers kjøring! Noen syns vi er gale, mens andre er misunnelig, hehe... Turen består av shopping og kos i området Haparanda-Tornio-Kalix. Total balsam for sjelen og gode venninner :)

Så til poenget; Jeg vurderer å kjøpe ny sofa(hjørnesofa) på IKEA i Haparanda, og favorittene er Ektorp og Karlstad!
Kan noen av mine lesere hjelpe meg med avgjørelsen, erfaringer med noen av modellene? Jeg vet jo at maaange i bloggeland sverger til Ektorp....hvorfor?

Vi gleder oss vilt og hemningsløst til årets tur :D


Klem Benedicte16 kommentarer:

 1. Jeg kan ikke komme med noen erfaringer på verken det ene eller det andre, men jeg planlegger å kjøpe en 2-seters ektorp til loftstua... Karlstaden er kanskje mer lik den sofaen jeg har hjemme her nå, og den liker jeg godt altså, men jeg tror jeg liker ektorpen bedre. Med trykk på TROR! ;)

  Ang Happistur. Jeg og nabovenninna mi avtalte før nyttår at vi skal kjøre til Happaranda når vi hadde gått ned 15 kilo. 4 igjen for oss begge, men det nærmer seg altså. JIPPI!

  SvarSlett
 2. En ting til: kan du endre på bloggen din slik at kommentarene kommer opp i et eget vindu foran innlegget? Jeg måtte gjøre det på min blogg fordi folk plagdes med å legge igjen kommentarer. De måtte velge navn/nettadresse og skrive inn hver gang... Det fikset seg når kommetarene kom i eget vindu. Nå må jeg skrive inn navn/nettadresse hos deg og det er LITT kjedelig! ;)

  KLEM

  SvarSlett
 3. Se der ja! :) Myyyyyyyyyye enklere og kommentere nå!

  God helg du også!

  SvarSlett
 4. Har ingen erfaring med disse sofaene desverre!
  Men IKEA, Haparanda, Kalix har jeg MASSE erfaring med...Svensk, slekt i Kalix!
  Kos dere masse, masse! O IKEA dit skal jeg i lange baner om noen uker, men det blir i Ôrebro.

  Klem Anna

  SvarSlett
 5. heia.etorp er jo finere å se på synes jeg da..ha en fin lørdag.klemm

  SvarSlett
 6. Jeg solgte mine Ektorper på Finn forrige helg. Jeg syns rett og slett at sofaene ble for slamsete. Syns de så pene ut den første uken, etter det så den bare slitt og velbrukt ut.
  Fint at man kan vaske trekket, men hvor ofte gidder man å gjøre det? Og å ha masse sofatrekk hengede til tørk på hele stua, var heller ingen stas.
  Karlstad har jeg ingen personlig erfaring med, men har fått mer og mer sansen for den strammere stilen som Karlstad har (i forhold til Ektorp).
  Her ble det en gråsvart Bohus-sofa som kom i hus, ganske stram i stilen den også, og ikke minst: hver eneste lille flekk vises ikke på den. Jeg hadde hvite trekk på mine Ektorper, utrolig upraktisk oppdager jeg etter hvert :)

  Så mitt valg hadde nok falt på Karlstad, hvis jeg skulle valgt sofa fra Ikea.

  God tur, forresten! :)

  SvarSlett
 7. Jeg har Karlstad, og er kjempefornøyd! Har hatt den i to år nå, og den er fortsatt like fast i fisken :)

  SvarSlett
 8. e veldi fornøyd med mine ektorpa:) syns ikke dem ser slamsete og brukt ut enda og har hadd dem i to(?) år no..det e jo litt pes med trekkan (når dem e kvit-unga å sånn) men det går fint egentlig. Litt stryking blir det jo,men dem e jo så fiiin:)
  Karlstaden ser stram og fin ut i stilen,e litt mer der i hovedstua eg no, men oppe e det fortsatt dem´n litt romantiske ektorpstilen som gjeld. Deilig å sitte i e dem åsså!!!
  Si endelig i fra hvis dåkker har plass til to flate esker med stuebord til mæi..ikea sendte ikke det bordet vi ville ha nemlig...@:D
  GOD TUR!

  SvarSlett
 9. Juhu Benedicte!

  KARLSTAD! Den andre var ass-ugly! Neida, hehe, ikke riktig så ille (nå får jeg vel aldri komme på besøk igjen om du velger den...) Karlstaden er mye finere. Alt for mye dill på den ektorpen. Blir jo helt über-romantisk i stilen med alle stoff-foldene. Ønsker dere god tur!

  Klem

  SvarSlett
 10. Hei! Følger bloggen din, men har alrdi lagt igjen en kommentar...

  Synes de 2 sofaene egentlig er veldig ulike... Jeg ville gått for Karlstad. Fordi den en "renere" i stilen enn Ektopren.. Dessuten tror jeg kanskje man kan bli fortere lei Ektorpen... og dessuten er det jo mange andre som har den.

  Blir spennende å se hva du velger :-) Skal også til Happis kommende helg, så kanskje jeg ser deg et sted i sofa-avdelingen? :-)

  Kos deg på Happis-tur. Jeg gleder meg også veeeldig. Hadde store planer, men denne gangen blir det kanskje en kommode, litt stæsj, og kos sammen med en god vennine:-)

  SvarSlett
 11. Heia. Æ trur Karlstad passe mye bedre stilmessig inn hos dokker :) E også fryktelig lei av å se Ektorpen hos "alle" ;) God tur! Klem

  SvarSlett
 12. Hei, har ikke vært inne på bloggen din før, jeg skal ikke kommentere hvilke sofa du skal kjøpe heller. Utrolig flott blogg med mange fine oppskrifter. Er ikke noe glad i å lage mat, men fikk lyst til å lage eggesalaten. Den ser bare så himla god ut. Nine interesser er scarapping, lager kort til alle anledninger. Tenker jeg legger meg som følger her hos deg, da kan jeg kose meg med litt annet enn scrappeblogger. Ha en fin tur til Happaranda, kos dere ;-)

  SvarSlett
 13. Koselig med jentetur da! Jeg og et par venninner har snakket om Haparandatur det siste året, men det blir visst bare med praten...;)

  Jeg liker Ektorpen best, den er liksom så koselig;))

  Ha en finfin dag!
  KLEM

  SvarSlett
 14. Har hatt en Ektorp i noen år, gleder meg til å endelig kaste den ut snart. Alle har Ektorp :-)

  For øvrig vil jeg kanskje anbefale sofa på andre plasser enn Ikea. De er billig på mange områder, men sofaer er ikke et av dem.

  SvarSlett
 15. Har akkurat kjøpt en treseter Ektorp til den fremtidige tv-stuen vår he ri første etasje, og den digges av hele familien.Synes den er litt "koseligere" i formen enn Karlstad jeg da. Myk og god, og så billig!

  God tur til Sverige!!!

  SvarSlett
 16. Heia...æ har 2 og 3-seter i ektorp og e superfornøyd...den er god å sitte i og ligge i....og enn kan jo skifte trekk på d....klæmma fra nordlandspia i Narvik:))

  SvarSlett

Veldig hyggelig hvis du legger igjen en kommentar:)