tirsdag 2. desember 2008

Tips til en håplas stakkar?

Idag har jeg bakt brød............................og jeg skulle gjerne sagt at bildet over her er av mine nybakte, velduftende og velsmakende brød. Mine brød ble vel forsåvidt nystekte og velduftende, men der stopper likheten.
Dagens hjertesukk: Jeg klarer ikke å få til gode brød!!!
Jeg fatter det bare ikke....anser meg selv som en ok + baker! Men det virker som med en gang deigen skal inneholde grovmel av noe slag, så går alt rett til.......ja, dere skjønner.

Brødene mine blir tunge, tørre, dryssete osv.osv. Har prøvd alle mulige oppskrifter, prøvd å elte lengere, med sirup uten sirup, med kulturmelk, uten kulturmelk....det meste! Men selv om jeg er på randen av å gi opp hele brødbakinga, gir jeg dere en sjanse til å hjelpe meg!!

Har noen et FANTASTISK, IDIOTSIKKERT tips til en håpløs brødbaker??

Benedicte.

2 kommentarer:

  1. Hei Benedicte, benytter du også en bolle med vann i steikeovn? Den forhindre at brøden blir for tørr. Har ofte hjemmebakt brød jeg med eller uten oppskrift. Lar deigen gå (heter det sånn pa norsk?) to ganger jeg: ca. 20 min etter jeg har eltet den. En gang til i brødform (30 min). Deigen skal også bli vannet litt på overkanten. Forresten bruker jeg også forskjellige ferdigvarer (bakeblandinger). De smaker godt!

    Lykke til! Gode smaken er hovedsaken! Beste hilsen, Pillepalle (beklager alle feil!)

    SvarSlett
  2. da har du en med søster her...har gitt opp grov gjærbakst...bli gråe og tunge...mord våpen !! man har blitt litt flinkere på søt gjør deig!!! Var håpløs der og...så aner et håp!! Lykke til...ikke gi opp plutselig løsner det!!!

    SvarSlett

Veldig hyggelig hvis du legger igjen en kommentar:)