tirsdag 14. desember 2010

Din indre Harry


Denne tirsdagens spalteinnlegg:Omfavn din indre Harry....

For noen år siden var det aldeles ikke så utbredt å pynte husene utendørs. Det var ikke vanlig med Rudolf på plenen, eller nissefar klatrende opp verandagelenderet på en lysende stige.
Det ble nok beskrevet som skikkelig harry, eller ”bonat” som vi sier her hos oss. De få sjelene som pyntet husene, ble gjerne sett litt rart på, eller man ristet litt oppgitt på hodet da man kjørte forbi. Noen hus var kanskje så ille (les:pyntet) at man til og med kjørte ekstratur bare for å glane litt…


Men litt etter litt har denne formen for dekorering vokst på oss.
Uten å ha gjort noen større undersøkelse, tør jeg påstå at butikkene bugner mer og mer for hvert år av utendørs julebelysning. Og nå dukker det opp Rudolf’er, nisser og lysgirlandere overalt på nesten alle hus.


Jeg varmer også stadig mer opp for julepyntede hus, men selv så ”julete” som jeg er, så har jeg holdt ganske hardt på den harry-holdningen. Og mener vel fremdeles at man skal holde tunga veldig rett i munnen for å dekorere husene på en smakfull måte. I allefall tenke over hva du gjør og ikke bare slenge opp noe, eller når man ser den bølgete lyslyngen blir rettere og rettere fordi den ikke rakk helt til stikkontakten. Grøss!
Og for å vise til pågående diskusjon på nettet angående julelys; Tenk nå litt på naboen før du henger opp noe som minner om flystripa på Heathrow…


Men hvem er det som henger opp utelysene? Jeg mistenker nemlig at det ganske ofte er det mennene som er utsendt til ærendet. Svette i for liten varmekjeledress banner de seg opp stigen mens de roper: ”Korsn va det du skulle ha de lysan igjen??!”


Så hva har skjedd? Er rett og slett alle blitt litt mer harry..? Eller kanskje vi andre bare trengte litt mer tid på oss? Eller gjøre det vi alltid gjør, nemlig å skylde på ”Junaiten”. Har endelig 20 år med ”Hjemme alene”-filmene satt sine spor?


Så mitt budskap er; omfavn din indre Harry – men alt med måte.


O’ jul med din glede!
Hilsen Benedicte

2 kommentarer:

Veldig hyggelig hvis du legger igjen en kommentar:)