onsdag 22. desember 2010

Du grønne glitrende...


At jeg er litt over gjennomsnittet opptatt av estetikk er et godt kjent faktum blant de som kjenner med eller leser min blogg.

Og av og til kan dette nesten være mer til last enn til nytte, bare spør mannen i huset..!


For eksempel når juletreet skal inn i stua når det stunder mot jul.

Mannen mener at å kjøpe dansk edelgran til mange hundre kroner er totalt bortkastet, og at grantrærne utenfor hytta duger i massevis til juletre i stua.

Hvorfor bruke penger på noe man har rett utenfor stuedøra? Det faktum at de ikke ser ut i måneskinn (langt mindre inne i stua) er for han totalt uinteressant. Det er til og med sjarmerende når trærne er litt skeive eller litt tynn på den ene siden. Sjarmerende sa du??


Moter og trender gjelder jo for jula også, og i år skulle visstnok de hippeste juletrærne være pistrete og gjerne stå i en sinkbøtte i stedet for en ”Super Grip” juletrefot. Nå er jeg jo enig med at sinkbøtta er lekrere enn de fleste juletreføtter, men et pistret juletre kommer nok aldri inn i mitt hus. Uansett om det er aldri så trendy.

Min standard på juletre kan oppsummeres med to ord: Donald Duck. Det perfekte juletreet som du ser i tegnefilmene. Akkurat passe høyt, bredt og tett mellom grenene!Som dere skjønner så dukker jo det perfekte Donald Duck-treet sjelden (les: aldri) opp i skogen ved hytta. Dessverre.

De siste par årene har jeg lekt med tanken om å kjøpe kunstig juletre, og i år har jeg tatt steget! Et nydelig, ganske dyrt, men fortryllende symmetrisk juletre pryder nå min stue. Men det skal sies at det ikke var med lett hjerte!
Det er jo nesten litt nederlag å kjøpe kunstig tre, eller feigt (da ser jeg selvsagt bort fra de som må ha kunstige tre pga allergi o.l.) Feigt fordi man ikke gidder det styret det er å finne, kjøpe eller hugge juletre.
Så tradisjonalisten i meg protesterer høylytt, mens estetikeren hviner av begeistring! For estetikeren i meg synes det er fantastisk å endelig ha et juletre som er som tatt rett ut av Disney’s verden.

From all of us, to all of you
God jul
Klem Benedicte

1 kommentar:

Veldig hyggelig hvis du legger igjen en kommentar:)