søndag 30. november 2008

Tidlige lussekatter

Idag bakte jeg og Emma lussekatter. Brukte bare vanlig bolledeig med gurkemeie i!

Lagde endel uten rosiner, siden jeg ikke er suuperfan av rosiner:)
Jeg fikk også vasket kolonialskuffene på kjøkkenet....min kjære lille "speedy gonzales" har lært seg å åpne skuffene... (Har alt av tørrvarer i 2stk 90cm kolonialskuffer) Så jeg hadde bakepulver i hele den ene skuffa, hehe!
Plutselig i ettermiddag kjentes lillegutt så varm ut, og ganske riktig, han hadde nesten 40 i feber...igjen! Så blir hjemme med han imorgen.
Tenker jeg skal utnytte tiden under formiddagsluren hans rimelig effektivt, ja:) Da suser jeg rundt for å få gjort mest mulig, hehe.
Benedicte.

lørdag 29. november 2008

Klar

Her har jeg gjort klar adventstaken til imorgen! Kjøpte sånne søte nummerskilt på Kremmerhuset, synes det ble litt fint. Vennligst overse at skilt nr 1 er en smule skjevt....mine nevrotiske vater-øyne har allerede påpekt problemet, og fikset det!!
Selve staken er fra Perfect Home. Kjøpte den ifjor, og er kjempefornøyd med den. Den er liiiiitt stor, men passer perfekt i midten på skjenken. Jeg er, som dere skjønner, litt i overkant opptatt av symmetri:)
På kjøkkenet har jeg pynta litt med noen pepperkakeformer i en rød sløyfe! Ble ganske så dekorativt. Resten av kjøkkenet er overhodet ikke bloggifiserbart, så får ha julebilder fra kjøkkenet til gode.
Ellers har vi besøk fra Trondheim, av min samboers bror. Emma synes det er såå artig med onkel på besøk:)
Under er et bilde av de to i ettermiddag. Fordypet i dataspill for barn på pc'n, og som dere ser nyter Emma oppmerksomheten fra onkel!

Imorgen skal jeg gjøre alt av vasking og rydding her hjemme som jeg hadde planlagt idag....dagen idag ble nemlig soset bort på andre ting....


Benedicte.

Glimt av jul

Her har jeg såvidt begynt å ta frem julepynten, og i kveld måtte jeg bare sette ut noen småting, hehe! Klarte ikke å vente...:) Dere skjønner at tålmodighet er definitivt ikke en av mine sterke sider!
Så i tillegg til å sette klart adventstaker og stjerne, satt jeg ut det lille huset med nissen i døra, som er på bildet over her. Det er telys inni, og skaper kjempestemning her:)) Den pynten har jeg hatt siden jeg var ganske så liten tror jeg, ihvertfall har jeg hatt den siden jeg brukte den til å pynte på "pikerommet". Er veldig glad i den!

Mye av julepynten man har skaper jo stemning pga minnene som er knyttet til den...og ikke nødvendigvis utseende eller trender. Jeg er jo definitivt en tradisjonalist(er det noe som heter det??) når det kommer til jul!

Denne porselensjenta som bærer et juletre, er jeg også veldig glad i! Den fikk jeg hos en av tantene mine en jul for endel år siden, og synes den er så koselig:)

Ellers i huset står ting litt på hodet, så det er en grunn til at det kommer detaljbilder idag, hehe! I helga har jeg planlagt mye rydding og vasking....egentlig altfor mye....er ikke sikker på å få gjort alt! Men man kan vel ikke begynne å vaske såå mye til jul enda.....rekker jo å bli skittent flere ganger på de fire ukene til julaften, hehe.....desverre....:)

Goooooood helg!!

torsdag 27. november 2008

Etterlysning

Jeg etterlyser bunnen av denne skittentøyskurven. Har vært borte siden september 2004....

Sårt savnet og dypt etterlengtet.

Tips mottas med takk.

Benedicte.

søndag 23. november 2008

Iiiskaldt!


Her er lillegutt klar til å sove formiddagslur ute idag:) Mye klær?
Her i Tromsø er det nemlig -9 grader idag. Og det er rimelig kaldt til å være her, spesielt siden vi ligger helt med havet.

Men jeg kan forsikre om at han sov godt i vogna, og var god og varm da han sto opp!!

Jeg vet jo at det ikke er vanlig overalt(i verden, altså) at ungene sover ute i all slags vær...
For eksempel da kona til min pappa, som er fra Israel, forsto at ungene her i Norge sov UTE i all slags vær, og tilogmed hvis det var VINTER og SNØ??!!
Da holdt hun på å besvime, seriøst. Vi andre måtte leende forklare at dette var helt trygt, vanlig og at ungene hadde varme klær, poser osvosv.....:) Det tok en stund før hun var helt beroliget, men nå tror jeg hun har vent seg til tanken, hehe!

Forresten må jeg skryte av POSTFOTO ! Jeg bestilte julekort fra dem på torsdag, og jeg hadde de i min postkasse på lørdag!! I tillegg ble de kjempefine:) Jeg syns ikke jeg kan legge ut de på bloggen, må spare LITT til de som får de, også:)
Så knips til POSTFOTO, alle sammen!

Hilsen Benedicte!


torsdag 20. november 2008

Torsdagsmiddag

For en god stund siden så jeg et middagstips hos Veronica's verden
som jeg gjorde min egen vri på! Så jeg tenkte vise den til mine lesere, som kanskje ikke har sett Veronicas blogg.

Dette er en type middag som jeg elsker! Bare å hive i forma, og vente :)Kjempelett og kjempegodt!

Man tar altså noen kyllingfileter, del de opp i litt store biter som dere ser på bildet. Så hiver du oppi det du har av passende grønnsaker i kjøleskapet akkurat denne dagen:) Meget godt med f.eks potet, gulrot, løk av alle slag, sopp, paprika osv.osv...
Ha alt i ildfast form, ha på olje og masse godt krydder! Hiv i ovnen på ca 200 grader og stek til kyllingen er gjennomstekt.


Mmmmm!

Anbefales på det sterkeste:)

Julekort

Ja, da var årets julekort bestilt! Jeg fant nemlig en kjekk pristest på VG HER
Så da kunne jeg lett se hvilken leverandør jeg IKKE skulle bruke ihvertfall.

Jeg endte opp med å bestille kort fra POSTFOTO
De var ikke den billigste, men langt fra de dyreste. I tillegg hadde de mange fine maler for julekortene...Fant et som jeg synes var nydelig! Det finnes jo nok av disse grelle julekortene med fargerike kuler og glitter spydd utover....
Noen vil kanskje mene jeg er mer opptatt av det estetiske enn hva er sunt, hehe! Men dette er da engang sånn jeg er skapt :)

Som dere ser av bildene så er det rimelig vanskelig å ta (pene, oppstilte) bilder av de to ungene mine....det ble noen mislykkede forsøk, ja!!
Nisseluer hadde jeg ikke for hånden, så det blir julekort uten nisselue, men det gjør ingenting!



Her over er bildet som ble godtatt! Vel, skal sies at det var det eneste bildet der begge så i kamera, og i tillegg begge smilte....så det får duge!! Begynner å glede meg veldig til advent nå, og gleder meg til sende ut julekortene:)
Klem fra Benedicte!

lørdag 15. november 2008

Fin lørdag

Idag dro vi hele familien ut på kjøpesenter! Dette er ikke vanlig for denne familien...synes nemlig lørdager på kjøpesenter med 2 barn kan bli vel slitsomt, hehe. I tillegg har Bdictemannen utviklet et sjeldent syndrom mot butikker. Det innebærer hetetokter og utslett...kanskje det ikke er så sjeldent syndrom, likevel? Det finnes kanskje flere der ute?
Men tross syndromer og aktive barn, så gikk turen veldig fint. Og vi kosa oss :) Kanskje spesielt mor! Jeg fant nemlig endelig et sånn VELKOMMEN skilt til å ha utfor døra:) Har hatt kjempelyst på et sånn lenge.
Fant det på Kremmerhuset, og der hadde de fått myyyye fint! Ønsker meg de julekake-boksene de selger der også!

Jeg måtte selvsagt også en tur innom Taras! Her i Tromsø er det de som selger Green Gate, nemlig...:) Måtte utvide min bittelille samling av Latte-kopper....
Jeg aner en liten koppedilla, hehe! Kanskje jeg må vise alle koppene mine engang i et innlegg..? Et meget nødvendig og saklig innlegg, haha


Ikveld skal jeg og Bdictemannen ha litt kvalitetslørdagskveld, tenkte vi! Han har jobbet mye, og jeg øver og øver til julekonsert med koret, så har blitt skralt med kjærestetid! Jeg synger i kor, og skal ha konsert 14.desember!

Ha en herlig lørdagskveld!

tirsdag 11. november 2008

Jenterom med modell

I helga, mens mannfolkene rev hus, så hadde jeg og Emma storopprydning på soverommet hennes! Vi ryddet, kastet leker, vasket og ommøblerte. Og det trengtes!!
Det var litt vanskelig å ta bilder av det ferdige resultatet, hehe:) Har nemlig en ivrig fotomodell som datter...


Under er et bilde som hun har på veggen på rommet. Det fikk hun i gave på 4-årsdagen. Jeg er ganske sikker på at dette er hennes livsmotto, hehe! Dette lille bordet ved sengen hennes er gammelt. Min mamma hadde det på rommet sitt som liten. Det hørte en stol til også, men den har blitt ødelagt av "tidens tann".


Kommer snart med flere bilder av det nedrevne huset:)
Hilsen Benedicte!


lørdag 8. november 2008

Demolition

På tomten vår sto det allerede et gammelt hus da vi bygde. Dette skulle selfølgelig rives da nyhuset var ferdig, men som nevnt før tar ting tid i denne familien :)
Så glad var jeg da Bdictemannen og vår kompis leieboer/handyman satte igang i morres!!For å illustrere hvor nært huset ligger vårt kan dere se på bildet over. Der tar jeg bilde rett ut av de største stuevinduene. En meeget flott utsikt, synes dere ikke?

Under er min egen spiderman (dere ser stillingen, sant? Hehe!) i full riving av takstoler, og jeg kan snart øyne konturene av en ordentlig utsikt mot tromsøysundet!
Noe jeg IKKE var så fornøyd med var sikringsutstyret......som var nettopp ikke-eksisterende! Jeg klarte nesten ikke se på når han styltet rundt på taket x-antall meter over bakken. Heldigvis kom han hel ned igjen!!

Vår kjære lille sønn var kjempefascinert over alt som foregikk rett utenfor vinduet! Og han sto i sofaen/vinduskarmen nesten hele tiden. Han måtte ofte kommunisere med pappan mens han ropte, slo og trykte nesen inntil vinduet...så vinduene må definitivt vaskes, haha!

Under ser dere idet den ene kortveggen blir tippet ned. I bakgrunnen kan dere skimte min nye utsikt:)
Dette er ståa nå, så skal det fortsettes imorgen. Mørket kommer bare tidligere og tidligere! Jeg skal selfølgelig komme med oppdatering når min utsikt er komplett!

Ønsker alle en herlig lørdagskveld.



mandag 3. november 2008

Hverdagen går videre med jobb, barnehage og kjedelige middager. Inspirasjonen til middagene er vel på høyden med interiørinspirasjonen her i gården :) I disse dager holder det for meg å skifte lyspære, haha! Men, for all del, jeg skal ikke svartmale min tilværelse helt altså! Jeg stortrives tilbake på jobb sammen med mine flotte kolleger og herlige barn. Har bare fått den upopulære "tidsklemma" slengt i trynet, hehe!
Så siden jeg allerede er i bakleksa med klesvask, oppvask og støvsuging, så benytter jeg sjansen til å blogge litt;)

Slengte med disse bildene fra et kjøkken jeg fant på Country Living .
Syntes det var et rååstilig kjøkken!! Og jeg bare eeeelllsker den hylla med krukker over her!!!

(alle foto: Country Living)
Selv om det ikke kommer så mange innlegg fra meg, så er jeg flittig leser av alle deres blogger:)
Klem fra Benedicte.

søndag 2. november 2008

Bronse :)))

Jaaaa! Vi klarte bronseplass i tippeligaen:) Jeg var på kampen, og det var kjempestemning!

Gratulerer til alle Tromsøpatrioter!!

Heia TIL!