mandag 27. april 2009

Det går ikke alltid bra...

...med klesvasken her i huset. Dette er min sønns strikkajakke, som nå plutselig ble størrelse nyfødt, og helt tovet......................

Så har jeg vært så heldig å få en liten utmerkelse hos Mammas Hus .
Tuuuusen takk for den, det varmer :)))

Benedicte.



søndag 26. april 2009

Var dette fint?

Jeg holder på å skifte gardiner på kjøkkenet, og har funnet fram de gamle cafèfagene mine. Men jeg klarer ikke helt bestemme meg for om jeg vil henge opp kun kappen eller hele faget......?

Knipset noen bilder ikveld av vinduet for å vise dere, og så dere kan si deres mening.(beklager dårlige bilder, men motlys fra vinduet er bare mer enn mitt dårlige kamera kan takle)..i så tilfelle burde jeg vel vise dere det andre alternativet, hehe..., men dere klarer vel å se det for dere?

Egentlig synes hele faget blir litt for mye, for lite lys inn og litt for gammeldags(?)... men bare for i sommer er det kanskje koselig..?

Benedicte.

lørdag 25. april 2009

Spasertur

En liten spasertur i gata vår på en lørdagsformiddag!
Benedicte.

Godt selskap

Folk i arbeid!
I går kveld hadde vi to vennepar på besøk, og vi lagde tapas sammen! Utrolig koselig å lage maten i felleskap, selv om det tok litt lenger tid...Jeg tror vi satt oss for å spise kl 22....hehe!
Over her er bilde av endel av rettene, men langt fra alle...vi hadde nemlig mat til maange flere enn oss 6, fant vi ut!! På bildet over er foccacia, etter oppskrift fra Marit fra bloggen Som mine dager er . Det er en knallgo oppskrift, like god hver gang:) På bildet er også baconsvøpte dadler, kjempegod salat og saltbakte poteter! I tillegg hadde vi søtpotet, chilimarinerte kyllingvinger, kjøttboller, scampi og aioli......Mmmmm!!

En kjempekoselig kveld med godt selskap!

Benedicte.

fredag 24. april 2009

Hæ?

Jeg kjørte her en dag hjem fra fra jobb, og hørte sef på radioen som jeg alltid gjør. På radioen spiller en lettbeint, gla'sang. Men så: HÆ?? Plutselig hørte jeg hva dama faktisk sang, haha!




Jeg synes forøvrig enda at sangen er fin!
Og har faktisk en meget bra tekst om man hører etter!
Benedicte.

onsdag 22. april 2009

Hva til middag?

Hva skal vi ha til middag?? Kjent problemstilling i de fleste hjem til tider, regner jeg med...

Idag måtte jeg inn på MatPrat for inspirasjon, og fant denne retten over på bildet.
Kjøttboller med rotgrønnsaker hørtes enkelt og godt ut for både voksen og barn, så vi prøver:)
HER finner du oppskriften.

Benedicte.

tirsdag 21. april 2009

Litt vaskerom...

Idag fikk jeg shinet vaskerommet, så jeg knipset noen bilder i samme slengen! Vaskefatet fant jeg slengende på hytta.... Jeg hadde muggen, men fatet har vært forsvunnet i flere år.
Sånn går det nemlig når min kjære rydder....(nå kunne jeg rippet opp i den gangen han brente en søppelsekk fylt med mine vesker...men det skal jeg ikke. Det gjør enda for vondt....)





Hvis dere ser hardt, så ser dere at det er enda rimelig "snykvitt" hos oss her i Tromsø! Så alle disse vårinnleggene rundt omkring, sukk, er litt harde å glede seg over....;)
Men sånn er det hvert eneste år. Våren er og blir den jæ***ste tiden her nord, for da er forskjellen så vannvittig stor....men akk, så vakkert det er her når sommeren virkelig kommer!!
Benedicte.

Ingen tvil...

...om at min datter er ei skikkelig jente-jente:))
Her har vi kosa oss med teatermaling!!
Benedicte.

mandag 20. april 2009

Dots and pricks(...)

Jeg vandret inn på Ellos sine nettsider for en tid siden, og fant jo ganske så meget søte ting! Jeg kjøpte bare et par ting, de kan du se nederst i posten.
At polkadots eller prikker er en stooooooor trend har altså kommet helt til Ellos også:) Og vi er fornøyd med det, hva?
Såå søte kakebokser!! De hadde rosa også, men det blir litt for søtt for meg.



Kjempefin pute! Det synes tydeligvis flere enn meg....den var nemlig utsolgt til midten av juni...synd!
Aner jeg en likhet på Green gate's mønster over her??? Kanskje Ellos har oppdaget interiørbloggernes smak...;) Aldeles ikke et dårlig salgstriks det, nei...

Disse sinklysestakene kjøpte jeg fra Ellos. De kom på lørdag. Var riktig fornøyd:) Jeg manglet likosm noe å ha på kjøkkenbordet. ( For all del, ikke spør Bdictemannen om det samme....lover? )



Dette sengesettet kjøpte jeg også. Det jeg synes er litt komisk er at Ellos har valgt å kalle serien for "Prick"(?!?) Lurer på om de vet hva det betyr, hehe....
Slik ble det hjemme hos meg... kremt...oss!
Benedicte.

Ikke akkurat...

...havrelefse, men...

Dette er min lunsj idag! Den gode tiden med påskegodtet er over, og litt sunnere mat MÅ inn i hverdagen nuh!! Ønsker alle en flott mandag :)
Benedicte.

søndag 19. april 2009

Min ny bestevenn

Jeg må jo vise dere min nye bestevenn!

Akkurat nå er jeg eneste våkne i huset, Bdictemannen sovnet sammen med ungene..... Så jeg koser meg med filmen "what happens in Vegas" !!

Den er utrolig morsom! Og den har litt guttehumor også, så dere kan trygt se den med mannen uten klaging, hehe!

Til slutt må jeg vise min flotte premie, som jeg vant inne på bloggen Me and Molly

Morsomt å vinne, og veldig fornøyd med premien!! Tusen takk, Molly:))

Stilig, stor veske som passer perfekt til mg som drasser med halve livet i veska, hehe....Skulle noen trenge bleie, smokk, lipsyl, våtservietter eller låsspray til bildøren er det bare å ta kontakt ;)

Benedicte.

Utstyret i orden

Kona var lei

Kona var lei av å bli forstyrret av familien hele tiden, så hun tok båten, seilte langt ut på sjøen, kastet anker og satte seg til for å lese boken ferdig, mens hun nøt freden der ute.
Etter en stund kom en båt fra New Zealands Parkstyrelse opp på siden av hennesbåt.

"God dag frue", sa betjenten, "Hva gjør de helt her ute?" "Jeg leser en bok", svarte hun (hvilket bør være innlysende selv foren idiot, tenkte hun). "De befinner Dem i et område hvor det er forbudt å fiske", påpekte betjenten. "Ja, men jeg fisker ikke, - jeg leser", svarte hun igjen. "Ja, men De har utstyr til å fiske ombord, og jeg vet jo ikke om De ikke bare går i gang med å fiske, så snart jeg vender ryggen til. Derfor må jeg be Dem om å følge med meg til land, for jeg blir nødt til å utstede en advarsel og tilhørende bot".
"Hvis De gjør det, så blir jeg nødt til at anklage Dem for voldtekt",sa kvinnen.
"Voldtekt", ropte han. "Jeg har ikke engang rørt ved Dem!". "Riktig", svarte kvinnen, "men De har jo utstyret til det og jeg vet jo ikke om De kanskje begynner med det så snart jeg vender ryggen til...
".Betjenten tygde litt på dette og sa: "Farvel frue, - og ha en goddag", og seilte avsted.

Historiens moral: Forstyrr aldri en kvinne når hun leser en bok, - hun kan nemlig tenke samtidig!

Go søndag!

lørdag 18. april 2009

Loppefangst

Idag var jeg som sagt på loppemarked, så jeg må jo vise fangsten!


Disse syns jeg var litt søte. Det er to spader i sølv (eller sølv er det vel neppe, men) Mon tro om det er smørbrødspader..? Jeg må si at sølvtøy-linguaen er litt rusten, hehe!

3 porselensskåler med engelskblått mønster:)))


Dette er et salt&pepper-sett jeg syns var litt kule! Jeg aner ikke produsent, men ser at mønstert har jeg sett mange ganger før. Ihvertfall på et sånn krukkesett.
De står oppå et lite blondeforkle som Emma ville kjøpe. Hun pleier å få velge seg en ting selv hun vil kjøpe.


Denne glasslysestaken, den lille kransen og den lille duken kjøpte jeg også! I bakgrunnen kan dere se min nye bokstav:))) Jeg er enda litt i bedaring (advarsel: nordnorsk uttrykk) om jeg skal ha den stående der...jeg blir sikkert å flytte den litt rundt før jeg er fornøyd!
Nå er det fotballkamp!!
Heia TIL!

Morgenstund!

Festen på jobb ble utrolig vellykket! Masse god tapas, vin og glade kvinnfolk gjorde festen til en herlig stund. Myyyye latter, jeg er nesten støl i kinnene etter all fliringa:))
Da jeg fikk øye på klokken i taxi'en var den blitt 03.37........gulp, tenkte jeg da... Jeg visste nemlig at Bdictemannen hadde jobb idag, og jeg hadde lovet Emma loppemarked (mamman ville jo også, sef:)
Men til tross for 4 timer søvn, troppet vi opp på loppemarkedet kl 10.30! Egentlig alt for seint, det var stappfullt av folk...tør ikke tenke på om jeg gikk glipp av noen godbiter!

Men noen småting fant man, da;) Kommer tilbake senere med dokumentasjon!!

God lørdag!

fredag 17. april 2009

Ønsk meg lykke til....

Da drar jeg på jubileumsfest med jobb!
Barnehagen feirer 20år, og skal feires med nye og gamle ansatte.
30 kvinnfolk og vin.....
Ønsk meg lykke til;)

onsdag 15. april 2009

Ergorapido

Idag kjøpte jeg meg selv en aldri så liten husmorgave:)))
Jeg har siklet på den her i noen måneder, fant ut at den var jo ikke såå dyr, så jeg kjøpte den idag. Er det patetisk å sikle på en støvsuger?? Bare en tanke som plutselig slo meg....hoff, vi husmødre er rare innimellom, hehe....

Jeg har sust rundt med denne i hele ettermiddag, og den funker supert!
Den er jo genial for meg som stadig må suge opp småting fra gulvet som brødsmuler, størknet play-doh eller de små svarte gummikulene som ligger innimellom kunstgress på fotballbanene (bdictemannen nekter å gi opp fotballdrømmen selv om han nærmer seg 30..........og hvilken IDIOT fant på den geniale ideen med de gummikulene??)

Føler på meg at dette var vel brukte 1500 kroner, ja:)


Store gutter

...trenger større seng!
Lillegutt i huset er bare 1,5 år og koser seg enda fint i sprinkelsenga, men snart er jo han også ferdig å være baby....(buhu)...


Googlet litt etter "toddler bed", og fant masse fint! Alle disse sengene er selfølgelig trygt plassert i USA..(altså laangt borte fra meg)
Synes disse var så søte, og veldig praktiske med det gjerdet på siden!



Benedicte.

mandag 13. april 2009

Fotball og sjokoladefondant

Jeg er glad i fotball, og koser meg med tippeligarunde idag!! Spesielt koselig er det jo når TIL vinner 4-2 over brann!!!

Som kos til kampen lagde jeg sjokoladefondant(!) Dette er en dessert som gjerne medfører høye stønn og avhengighetstendenser! Må brukes med omhu.

(Jeg må bruke illustrasjonsfoto, siden kameraet er kaputt..)
SJOKOLADEFONDANT
250G SMØR
275G KOKESJOKOLADE
5 EGGEPLOMMER
5 EGG
200G SUKKER
110G MEL
Smelt smør og sjokolade i vannbad.
Pisk egg, sukker og mel.
Bland alt sammen tilslutt.
Stek på 210grader i ca 7-10 minutter
Følg med i ovnen, de skal bare stekes til det danner seg en skorpe oppå, det skal være flytende inni!
Mmmmmmm:))
Nå er det ubønnhørlig slutt på herligheten når det gjelder påskefri, og tilbake på jobb imorgen!
Benedicte.

søndag 12. april 2009

Litt igjen!


Påsken er nesten overstått, men heldigvis har vi èn dag igjen:))

Vi har tilbrakt to dager på fjellet i Kilpisjærvi, med scooterkjøring og hyttekos! Der er det flotte vann(sef islagte, hehe) og løyper man kan kjøre i. Vi kjørte turer med alle i familien, og i tillegg tok jeg og mamma oss en tur alene på hver vår scooter!
De siste dagene har vi vært på hytta vår som ligger bare 3 kvarter fra Tromsø. Det har riktignok bare vært dagsturer, siden den er under oppussing. Men vi har fikset og ordnet det som vi kan:)
Skulle virkelig ønske man kunne knipse, så sto den fiks ferdig!!

Noe annet jeg heller ikke kan knipse, er fotoapparatet......det har nemlig tatt kvelden. Forhåpentligvis kan vi fikse det! Kjente ikke på lommeboka at jeg kan kjøpe nytt kamera.


Selv om jeg meeget godt kunne tenkt meg noe sånn som på bildet over!


Jeg har kjøpt min første bokstav også i påsken;)) Fant en kjempefin trebokstav på Britt's boutique som jeg foreløpig har plassert på hylla over tv'en. Får vise bilde når kameraet er gjenopplivet! Da jeg gledestrålende fortalte samboeren min at "jeg har kjøpt denne bokstaven her:))" så sa han; "koffer de??" Haha! Han har visst ikke fått med seg denne trenden....Jeg kjøpte bokstaven N. Det er forbokstaven i etternavnet til samboeren og ungene. Jeg håper jo å engang kunne føye dette navnet til mitt......men frykter at bokstavtrenden er over før den tid, hehe!


Siste dagen med fri skal brukes til hjemmekos, med litt husvask attåt:)


Benedicte.



mandag 6. april 2009

Gla' sang!

Jeg klarte ikke helt ta ferie fra bloggen før jeg viste dere denne herlige humørspredende gla' sangen!!
Jeg har hørt den flere ganger på radio, men aldri fått med meg hvem som sang. Så da P4 spilte den nettopp, måtte jeg løpe til pc'n for å sjekke på www.p4.no !!




NÅ! Skal jeg gjøre noe fornuftig:))
Benedicte.

Da tar jeg...

...påskeferie!! Ihvertfall fra bloggen, til jeg er tilbake fra det o'store Kilpis(...se tidligere innlegg...)


Jeg tar med meg denne karen også på turen... :)

Takk for at DU leser mine til tider uinterressante skriblerier. For det er jeg veldig takknemlig! Ønsker alle mine lesere en herlig påske fylt med sol, appelsin og kvikk-lunsj ;)

lørdag 4. april 2009

Påsken er her

Påsken er så godt som begynt! Jeg har fri mandag, jobb tirsdag og bakvakt onsdag, men så er det helt påske:))
Onsdag kjører vi nemlig til Kilpis, eller Kilpisjærvi som det egentlig heter, som mange andre tromsøværinger. Det er rett over finskegrensa, og mange kjører dit på vinteren og spesielt i påsken for å kjøre scooter, gå på ski og kose seg på fjellet. Dette er ikke akkurat verdens navle, da stedet består av campingplass, hytter og en kjøttbutikk, hehe.... Men det skal uansett bli godt å komme seg bort noen dager!

(litt godteri er lov når det er påske!!)
Da vi var på lørdagshandel idag, stakk jeg innom Plantasjen! Der kjøpte jeg 1 bukett gule tulipaner, 2 små påskeliljer og de søte eggene som ligger i bollen på bildet under. Kjøpte også et rumpeakebrett til Emma, og for alt dette betalte jeg 119kroner! Knips for plantasjen, folkens;)


(Legg merke til min datters kreasjon, syntes den var så søt!)
Så som dere ser har jeg pyntet litt til påske iår! Påsken har jeg i tidligere år liksom ikke kommet helt igang på pyntefronten, hehe...men nå fikk det riktig så hyggelig, syns jeg:)
Det er jo nok med litt pynt rundt omkring, blir vel aldri å ha gult sengetøy, eller gule gardiner som hun på KID-reklamen, hehe.....

Til slutt må jeg bare vise fram storbygaven jeg fikk fra min lillebror! Jeg klaget min nød over sjalusien i et tidligere innlegg, HER. Det er en kopp fra Starbucks:)) Den er stor og kul! Elsker store kopper, eller kopper generelt.....og han har gitt meg en Starbucks kopp til som jeg tror er fra Thailand.
Min lillebror er jo som dere skjønner globetrotteren i familien, jeg har jo aldri hatt tid til slikt, da jeg stort sett bare har bygget hus og født barn de siste årene.... (Dette skriver jeg totaalt blottet for bitterhet.....nemlig....)
Stor påskeklem fra
Benedicte;)

fredag 3. april 2009

Gjensyn

Jippiii! Jeg har funnet min sårt savnede venn!!
Jeg har vasket flittig i det siste, så nå kan jeg endelig beskue min kjære, nemlig:
BUNNEN AV SKITTENTØYSKURVEN

Oj, vent...der...tror jeg....nei..... jah, der var den borte igjen.........
Jeg får trøste meg med at den finner nok mange venner i
bunnen-av-skittentøyskurven-himmelen...

Benedicte.

onsdag 1. april 2009

En ny verdensborger

Idag på selveste 1.april ble min fetter og en av mine beste venninner foreldre til en liten gutt:))

(illustrasjonsfoto)
Jeg har fått bilde på mobilen allerede, og gutten var bare nydelig!! Jeg kan nesten ikke vente med å se han i mai:))
Gratulerer Lisa og Mats!!