torsdag 27. august 2009

Roadtrip til......

... IKEA!
Gjettet du det? Har jeg snakket om min kjærlighet til IKEA før?? Åja, det er sant, det har jeg jo...:)
I helga skal altså jeg og en venninne kjøre de 60 milene det er til vår nærmeste IKEA fra Tromsø! Nemlig i Haparanda i Sverige!

Galskap vil nok mange si! Men jeg mener det er absolutt nødvendig:))
For meg er turen husmorferie, avslapping, shopping og godt selskap, alt på en gang!! Selv om det er 7-8 timers kjøring:)



Selv om IKEA er hovedattraksjonen har Haparanda/Tornio et par godbiter til. Jeg fant en perle av en interiørbutikk i Tornio(finsk side av Haparanda) i sommer, og Iittala har en stor Outletbutikk rett ved IKEA:) Så vi skal no kose oss!!

Det jeg vet med sikkerhet er at 2 stk Ektorp Jennylund skal fylles i bilen! Hva jeg kjøper ellers vet jeg ikke helt enda, men viser bilder av ting jeg kanskje skal kjøpe;)
Nå skal jeg gå å pakke, kjører rett fra jobb imorgen!!
Ønsker alle en floooott helg:))
Klem fra Benedicte!

onsdag 26. august 2009

Nye gangmøbler!

For to uker siden var jeg og handlet på Obs! Hypermarked her i byen. Jeg aner melk, brød og ingen fare da jeg ramler over dette kjempesøte møbelsettet. Går det an? På Obs, liksom??
Bordet sto ene og alene uten pris, så jeg hanket tak i en butikkansatt med èn hånd på bordet! Mannen fikk sjekket hva prisen var, og ga meg beskjed: "De koste 398,-!"
Jeg nærmest hylte; "Æ tar det!!"


Av en eller annen hodeløs grunn kjøpte jeg kun bordet den gangen. Var knallfornøyd med bordet, men klarte selfølgelig ikke glemme det matchende speilet.... Så en uke senere, samme dag som bloggtreffet, småjogget jeg inn på Obs for å kjøpe speilet.
Speilet ble innkjøpt og hengt opp til bloggtreffet. Såå fornøyd:))


Ikveld ble dette kveldsmaten:


Har mange ustekte sånne i fryseren etter treffet, veldig gode:))
Klem fra Benedicte!

tirsdag 25. august 2009

Boxers

Idag fikk min lille snuskeluskenuskedusk (unnskyld, ble litt revet med..) sine første boxershorts! Og plutselig ble han såå stor:)) Som dere ser er det ikke alltid like lett å ta bilder av min lille speedy gonzales, han står jo aldri i ro, hehe!!


Men bleien må nok være på under boxeren....enn så lenge.
Benedicte.

mandag 24. august 2009

Litt mer bloggtreff

Jeg må jo vise dere de flotte vertinnegavene jeg fikk hos jentene på lørdag! Vin, blomster, mugge, kjøkkenhåndkle fra Green Gate og en romantisk komedie;) Disse jentene kjenner meg, hehe!!

Chatrine og Fru Luna laget såå flotte innlegg om bloggtreffet som ble arrangert hos meg på lørdag! De hadde også tatt endel veldig fine bilder, som jeg gjerne viser her i min blogg. Så her kommer et lite bilderas:

(foto: Chatrine)
Forretten:
Dette er små pakker av butterdeig fylt med hjemmelaget potetmos - krydret med litt chili og annet godis:)

(foto: Chatrine)

(foto: Fru Luna)

(foto: Fru Luna)

Stua:
(foto: Fru Luna)

Stua med statister, hehe:

(foto: Fru Luna)


Jentene sitter klar ved bordet.



(foto: Fru Luna)

Gangen:

(foto: Fru Luna)
Det er spennende å se hvordan andre fotograferer hos meg, de velger andre vinkler og ser andre ting! Kjempemorsomt!

Klem fra Benedicte!

søndag 23. august 2009

Koselig bloggtreff!

Igår arrangerte jeg det 2. bloggtreffet i Tromsø igår kveld!! Utrolig koselig! Her skulle man tro man hadde kjent hverandre i åresvis, og ikke nettopp møttes for første gang. Nei, bloggjenter har nok alltid nok å snakke om:)
Her er gjestene akkurat kommet, Elisabeth, Madam mim og Elisabeth helt "live" i stua! Litt rart etter å kjent hverandre bare av et lite profilbilde på bloggen, hehe.


De to andre gjestene, Linda og Chatrine i ivrig fotografering:)


Jeg husket kun å ta bilde av hovedretten, hehe! Det er hjemmelaget kyllingsnitzel med pastapesto, salat og tzatziki! Jeg fikk mye skryt for maten, så det var godt å høre at de likte det jeg laget:) Jeg laget selfølgelig aaalt for mye mat, men senere idag kommer utslagsvasken (les:Bdictemannen) hjem så det ordner seg fort, hehe!
I tillegg sendte jeg med en sjokoladefondant med hjem til hver av jentene, så de kunne gi til sine respektive. Det var visstnok noen som ble fornærmet da de hørte menyen, og de skjønte de gikk glipp av sjokoladefondant, hehe!

Jenter som koser seg!!
Tusen takk for en super kveld, jente! Flere bloggtreff skal det bli, selv om alle visstnok måtte pusse opp først, hehe! Jeg venter på invitasjon!!
Klem fra Benedicte!

fredag 21. august 2009

Preview

En liten snikpreview av morgendagens dessert på bloggtreffet:)
Sjokoladefondant, mmmmm!

torsdag 20. august 2009

Du vet du er interiørblogger når...

Heihei!
Jeg er opptatt med meny og rydding til bloggtreff i helga, men stikker innom sånn aller snarest:)



Vil anbefale alle å stikke innom NIB's sider! Der har de kåret en vinner av konkurransen "Du vet du er interiørblogger når..."! Utrolig morsom lesning, kjenner sååå igjen i mange av tingene!!
Du finner innlegget HER!

Nei, nå er det senga! Gleeeeeder meg til helga, jenter:))))

Benedicte.

onsdag 19. august 2009

Zara Home hos ELLOS

Jeg surfet som vanlig rundt omkring på mine vante sider på nettet, da plutselig ZARA HOME lyste mot meg på ELLOS sine nettsider!

Ikke det største utvalget antagelig, men likevel en god nyhet til alle oss som er liiiiiitt over gjennomsnittet glad i interiør, hehe:))

Trykk på bildet for link!

Klem fra Benedicte!

torsdag 13. august 2009

Velkommen

Her i Tromsø har værgudene visstnok plutselig kommet på at; "Dæven, folkens! Det hakje regna i Tromsø på 3-4 uke!! Skynd dokker å åpne slusen!!" Så nå har det regnet nonstop i et par-tre dager!
Hvorfor er værgudene nordnorske spør du?? Vel, det har jeg ikke svar på.....


Ungene begynte i barnehagen igjen idag, så kan jeg styre litt hjemme uten barn i 2 dager før ferien er over! Vi får besøk av pappa og hans kone i helga, og jeg liker alltid å ha ting litt på stell når vi får besøk!

På bildene ser dere min dørkrans som jeg har fiffet litt opp med et sinkhjerte, litt blondesløyfe og et velkommenskilt!! Syns det ble riktig så koselig :)
Så velkommen til meg, dere som kommer til meg på bloggtreff om 9 dager:)) Gleder meg!
Klem fra Benedicte.


tirsdag 11. august 2009

Kinoettermiddag

Idag tok jeg med Emma på kino, og vi så "Gubben og katten"! En veldig koselig film. Emma er kjempeglad i Gubben og katta, og hører på lydbok med dem nesten hver kveld.


Emma spiste blåbærklubba (kjærlighet) på kinoen:)
Etterpå dro vi på kjøpesenter og handla litt klær til henne på H&M! Skikkelig kosedag:)
Mora var en tur innom Kremmerhuset også..........mulighet for at det blogges om etterhvert;)
Benedicte.

mandag 10. august 2009

Jeg lurer på noe!

Dette er kjøkkenhåndklærne mine etter vask og tørk. Og, ja jeg tørker i tørketrommel! Hadde ikke overlevd uten trommel. Seriøst.

Men det jeg lurer på er; stryker dere kjøkkenhåndklærne?? Jeg er den første til å innrømme at å stryke er virkelig noe av det kjedeligste jeg vet om. Jeg gjør det kun når det er høyst nødvendig.

Er det slik at alle andre stryker kjøkkenhåndklærne sine, og alle andre ting som jeg glatt hopper over...?

Jeg tar sjansen på å se ut som en komplett udugelig husmor her, hehe!

Hva gjør dere??

Rapport Sloppy Joe's

Idag måtte jeg prøve å lage Sloppy Joe's!
Veldig enkelt og godt! Neste gang skal jeg ha rømmedressing og salat til. Dette var bare en test, hehe! Ungene likte det også, laget en litt mild versjon siden ungene skulle spise av den.
Kjekt med en ny rett i verktøybeltet!!

Giveaway hos Ida

Den fantastiske og gode bloggeren, Ida i Put It In A Box arrangerer giveaway hos seg!!
Bloggen til Ida byr på mange fine syprosjekter, nyskapende ideer og humor!!

Benedicte

God kveld i stua

Jeg ønsker alle en god søndagskveld med lyset av denne søte lykten jeg kjøpte for 50 kroner på KID her om dagen. Jeg elsker sånne røverkjøp:))
Jeg går inn i min siste ferieuke, og den skal nyyytes!! Altså med nyte mener jeg å få unna noen av alle de tingene som jeg hadde tenkt; "neida, det tar jeg i ferien" .......
Men så kom go'været, hehe! Og alt ble utsatt. Klesskapene ble utsatt, lekeryddingen ble utsatt, kjøleskapet er fremdeles ikke vasket og bodn er ikke ryddet.
Well, wish me luck....

søndag 9. august 2009

Sink og blonder

For en stund siden hang jeg opp noen sinkhjerter jeg kjøpte på Kid Interiør, men den brune hyssingen som de skulle henge etter var ikke spesielt pen...

Så jeg kjøpte blondesløyfe for å pynte de opp litt. Ble riktig så mye bedre synes jeg!

Benedicte.

Sloppy Joe's

Sloppy joe's er noe jeg alltid har hørt i filmer og TV fra USA, men aldri har jeg visst hva det egentlig er...ok, jeg visste det var mat, da:)



Tasty Kitchen fant jeg oppskrift, og jeg synes det ser knallgodt ut! Og ganske enkelt! Det er kjøttdeig med løk og masse forskjellig krydder. Serveres visstnok med coleslaw og servietter, hehe! Oppskrift finner dere HER ! Jeg skal prøve dette i nær framtid!
Rapport vil foreligge fortløpende!

Denne oppskriftsiden Tasty Kitchen anbefales! Siden er drevet av mitt blogge-idol, nemlig The Pioneer Woman, Ree Drummond! Hun skriver drivende godt, er en fantastisk god kokk og er rett og slett morsom! Jeg sitter mange ganger å ler høyt mutters alene av henne, hehe :)
Tasty Chicken har oppskrifter som er sendt inn av mang en hobbykokk, deriblant gamle, gode oppskrifter som souther fried chicken, mmmmmmm. Skal, burde, vil, må prøve:):)

Ja, takk til meg selv....klarte å gjøre meg selv sulten klokken 1 på natta! Kjempelurt, hehe!

Benedicte

lørdag 8. august 2009

IKEA-katalogen på norsk


Jeg har sniklest den amerikanske versjonen av IKEA katalogen 2010, men nå fant jeg den på norsk:))


Enjoy!

fredag 7. august 2009

Brilleslange

Min kjære sønn knakk brillene mine her en morgen for en stund siden. Og jeg måtte ut å handle meg nye briller! Det var vel kanksje på tide uanset, men...
Så jeg gikk på Specsavers! Fant meg 2 briller for prisen av 1, og var kjempefornøyd:) Så etter synstest og bestilllingstid hentet jeg brillene igår!
Kjøpte en litt nøytral brille, som jeg mest sannsynlig blir å bruke mest! Herdagsbrille.
Den andre er mer typete og skarp, liker den også godt.
Jeg er og blir en brilleslange:)
Klem fra Benedicte.

Båbærmuffins

Svigermor kom med masse blåbær til oss, og da måtte vi jo bare bake blåbærmuffins!
Og snill som jeg er (bare nikk og smil, dere) deler jeg oppskrift her på bloggen:)
Blåbærmuffins
  • 2 dl sukker
  • 175g margarin

Piskes hvitt!

  • 3 egg
  • 3,5 dl hvetemel
  • 2 ts bakepulver
  • 2 ts vaniljesukker
  • 1 dl fløte
  • blåbær - bruk så mye du vil, jeg brukte et par dl

Pisk og bland!

200 grader midt i ovnen til gyldne.

Ca 10-12 min hvis små former, mens ca 20 min på store former!

Nydelig gode, og disse sto ikke lenge på benken....bare å glemme noe nedfrysing, hehe!

Kommer straks med et brilleslange-innlegg....;)

Benedicte.

onsdag 5. august 2009

Topptur

Ikveld gikk jeg og Anja tur til Linken på Tønsnes!
Det var kjempegodt å røre seg litt og å svette litt!!

Linken var en passelig tur for meg! Jeg ble både svett og andpusten, men trengte ikke å ha ambulansehelikopteret klart på speed-dial på telefonen. Jeg har tidligere i år gått opp på Fløyafjellet, og der var jeg litt mer bekymret for at jeg måtte bli hentet ned av helikopter. Men jeg kom meg opp :D (lyser stoltheten av bokstavene??)


Over er utsikten bak Linken, innover fjellet! Bak den nærmeste haugen ligger et vann, Movikvannet. Jeg skal gå dit også en dag, sammen med Bdictemannen!

Her er utsikten oppe fra Linken. Dere ser Tromsøya der rett fram, og brua ligger bak den store pilen jeg har satt på bildet, hehe. Det er nemlig rett under den pilen jeg bor! Dere ser kanskje en bitteliten hvit prikk, det er mitt hus:)


Klem fra Benedicte.

tirsdag 4. august 2009

Bloggtreff i Tromsø

Jeg skriver et nytt innlegg om at jeg inviterer til bloggtreff i Tromsø, i tilfelle noen ikke har fått det med seg!
Datoen ser ut til å bli 22.august 2009 , da dette var datoen alle kunne! Treffet blir hjemme hos meg, såfremst det ikke renner inn med påmeldinger, da ;)

De som har meldt seg på til nå er:

(Har jeg glemt noen??)

Kjekt for dere som skal delta på treffet å kunne lese hos hverandres blogger, for å vite litt om hverandre før man kommer:)

Jeg vet at det finnes flere bloggere i Tromsø (hint, hint!!!) så meld dere på jenter!

Klem fra Benedicte!