søndag 31. august 2008

Øyesår!

I 6 år har denne TV'en tjent oss så best den kan... Men nå er jeg virkelig rede for å skilles! Er dritlei av den store, stygge klumpTV'n som skjemmer min ellers ok stue!!

Den er full av tusj på den ene siden fra da Emma var 1,5 år og faren sovna på sofaen mens hun tegnet med tusj.....
Den ene høyttaleren er tettet av noe uidentifiserbart, antagelig en brødskive eller noe som selfølgelig også stammer fra min herlige datter:)
I tillegg til alt dette blir toppen av TV'n et dumpingområde for alle småting uten hjem!! Sånn som småpenger, øredobber, hårstrikk, lighter, osvosv....

Så derfor ønsker jeg meg en slank, strømlinjeformet, mat og tusjfri flatskjerm!! For å si det rett ut så driter jeg i merke, hd eller hdmi blabla. Jeg ønsker bare en fin, tynn TV.

Men siden vi ikke er de rikeste i verden, ser det ut den klumpete, gamle firkanten får stå en stund til...:(

Ser fram til ny uke og nye muligheter! Emma skal begynne på turn på mandag for første gang, og siden hun er meget aktiv tror jeg det blir bra for henne! Og på tirsdag skal hun på kommunens kulturskole. Barna deles inn i grupper og gjennom et helt skoleår gå gjennom dans, drama, musikk og forming. Det er 45 minutter hver tirsdag.

Hun fikk plutselig plass på både turn og kulturskolen, så håper ikke det blir mye for henne. Skal se det an, hvis det blir mye kan hun bare slutte på det ene eller andre.

Ønsker alle en fortreffelig ny uke!

fredag 29. august 2008

Flere favoritter...

For en stund siden hadde jeg et innlegg om mine favoritter i huset, men kom jo på at jeg har jo flere ting jeg er glad i, hehe:)

Her er de flotte lysestakene jeg har fått i gave(viste vel de forrige gang). Det kjempesøte etasjefatet i sølvplett fikk jeg av ei venninne som hadde kjøpt det på fretex. Hun ble ikke helt fortrolig med det, og siden jeg er ganske mye mer "dallete" enn henne fikk jeg det:))
Tusen takk, Maria! De to gamle boksene nedenfor er jeg veldig glad i! Aner ikke om de er veldig gamle eller bare litt gamle, men de er ganske værbitte så regner med de ikke er fra i forfjor....:)

Disse boksene fant jeg på Jysk av alle steder!! Er 3 stykker i settet, har den største på bad/vaskerommet. (Har et innlegg om det HER) Synes de var så søte, og tror ikke de kostet mange kronene heller. Så deilig når man ramler over sånne små herligheter:))
Disse lyktene er egentlig også en sånn tilfeldig herlighet! Disse søte telys-lyktene fant jeg på Obs! hypermarked til den nette sum av 30kr stykket. Utrolig hvor man kan finne sånne skatter. Det beste jeg vet, selfølgelig:)
Ellers går livet som vanlig i barn, middag og klesvask...men nå er det bare 8 dager til jeg drar på en aldri så liten husmorferie:-D Skal til Oslo å besøke pappa, bror og venner!! Gleder meg masse, selv om det sikkert blir litt tungt å være borte fra barna i 5 dager.... MEN, det er litt godt å savne ting også, så vet man hva man har!!

Ha en nydelig helg videre!!

Ønsker til jenta mi

Emma har et helt ok rom, dog ikke så fint som mange av de andre barnerommene jeg ser i blader og blogger, men fint nok:)
Likevel skulle jeg ønske jeg kunne gi henne noe av disse tingene som jeg fant på Potterybarn og Kids furniture


Ha en fin fredag formiddag:) Og lover å komme sterkere tilbake på en litt forsømt blogg i det siste!!

søndag 24. august 2008

Slapp helg

Her i huset har det skjedd lite på interiørfronten i det siste...hvis man ikke teller hauger med skittentøy og stabler med oppvask for interiør, da......

På torsdag kom våre venner og naboer hjem fra Finland, de har vært leeenge borte, så Emma gleda seg veldig!! Jeg gleda meg selfølgelig også=)
Så helga har vært av det rolige slaget, bare puska hjemme med smått og stort.
Lite spennende å blogge om, altså=)

Legger med noen bilder av yngste medlem av familien som fikk slå seg løs i spaghettifatet i ettermiddag..........Han fikk lov å gjøre nesten akkurat det han ville, hehe! Måtte sef vaske rundt kjøkkenet etterpå, men det var (nesten) verdt det=))



Han måtte, som dere ser, rett i dusjen etterpå..... Lurer forresten på om andre har opplevd at ungene har fått spaghetti i nesen? Emma fikk nemlig det flere ganger som liten, og Erik fikk det forrige gang vi spiste spaghetti, hehe! Han var irritert i nesen litt etter middag, og da han nøs kom det en spaghetti ut!!!! Bare jeg som har sånne rare barn, eller?

Forresten før jeg avslutter,
Heia TIL!!! :-)

torsdag 21. august 2008

Brød og drama

Idag gleeda jeg meg til semifinalen i handball!! Er kjempeglad i handball, og har spilt i flere år(selv om det er en stund siden nå, hehe)
Kampen skulle vise seg å bli liittegrann mer spennende enn det som var behagelig. men endte jo heldigvis godt=))

Heia Norge!!!!

Hadde satt en brøddeig før kampen, så innimellom all neglebitinga, bakte jeg brød, hehe!
Har aldri fått sånn helt dreisen på brødene mine, de blir gjerne fort tørre og smuldrete, så derfor bestemte jeg meg for å bake brød etter oppskrift. Fant oppskrift på www.matoppskrift.no


Resultatet ble veldig bra synes jeg! Håper de holder seg saftige og gode!!

Til slutt ville jeg vise et bilde av min kjære datter, som hadde lekt litt med sminken min en ettermiddag.....

Større jåledukke enn det der skal man vel lete lenge etter..... Dette er første gang hun har tatt på maskara selv, og jeg må jo si hun har talent, hehe! Dette er vel bare den spede begynnelse......

Ønsker alle en flott kveld!

onsdag 20. august 2008

Enda en award=))



Har fått en kjempekoselig award fra Daisys home! Det varmer med sånt=)

Tuusen takk!!!

tirsdag 19. august 2008

Bygge på nytt??

Vi flytta inn i nybygd hus for ganske nøyaktig ett år siden, og gjett hva?? Nå har jeg lyst å bygge på nytt!

Eller har vel egentlig ikke lyst til å begynne heeelt på nytt igjen med endeløst grunnarbeid, brutte tidsfrister og arbeidsfolk som misliker ordre fra "kvinnfolk"....... Men samtidig er det jo et uttrykk som sier at man må bygge 3 ganger før man er fornøyd...





Så da Tom-Erik viste meg dette huset, ble jeg jo bare helt dårlig....såååå fint!!! Huset heter Svalen og er fra NorgesHus



Jeg ville kanskje forenklet dekoren litt, f.eks ikke ha det nettinggreiene i glassverandaen. Men elsker f.eks vinduene!!

Planløsningen på huset syns jeg også var utrolig fin! Løsningen på stue og kjøkken er helt likt det vi har nå, bare at dette er jo mye større...vi bor nemlig i vertikaldelt bolig.


I 2.etasje er det jo f.eks plass til en ok loftstue, og soverommene er store og fine! Dette med plass er et lite bekymringsmoment for meg med tanke på når ungene blir større, og krever mer plass og privatliv...men er vel nok tid til å tenke på det, hehe! Men må nok jobbe litt pengeboka og motivasjonen før vi setter igang med et nytt prosjekt, hehe!

Ha en fin kveld=)

mandag 18. august 2008

5000....wow!!

Wow! Telleren min viser per nå 5078 treff på bloggen min....er mektig imponert, spesielt siden jeg bare begynte å blogge for enogenhalv mnd siden...og jeg er kjempeglad=)))
Får jo nesten litt prestasjonsangst av dette, hehe!

Men det er da jeg lurer....hvem er alle dere 5000?? Er så koselig med alle kommentarene jeg får og mye vil ha mer=))

Legger ved bilde av en annen blid kar....tviler på han tenkte på mammans bloggesuksess, men.

Skjermbytte og tapet

Da vi var på IKEA for en stund siden byttet jeg ut lampeskjermene på 2 lamper jeg har på skjenken i stua. (lampene er jo allerde et helt ååår, hehe) Glemte sef å ta bilde av skjermene som var på før...men de var firkanta og mer beige. Disse fra IKEA er offwhite.

Hvis dere ser godt etter kan dere se den fantastiske fotografens blitz i speilet....lusker bak planten, hehe=)
På den veggen der vi har skjenken har vi en tapet fra BORGE .
Såvidt jeg husker het den Brocante, og fantes i maaange farger. Beklager det litt elendige bildet...

Var en tur på Obs! idag, og der var det tilbud på rosa og blå ull-sett fra Janus! Kjøpte til Erik og Emma, så er de utstyrt til vinteren=)

Ønsker alle en fin uke videre!!

søndag 17. august 2008

Søndag med stryking og hoppeloppe

Jeg hater å stryke klær, og gjør det dermed nesten aldri, bare hvis jeg er absolutt nødt. Men idag da jeg skulle skifte sengetøy, tenkte jeg at nå skal jeg jammen stryke sengetøyet!! Vet jo at det blir så mye friskere, og nyere liksom. Halvveis i jobben fant jeg ut at dette skal IKKE bli en vane. Herregud, for en jobb! Utrolig pirkete. I tillegg har vi dobbeldyne, så trekket er jo enormt og lite håndterlig, hehe=)

All ære til dere som stryker mye! Vet jo at tingene blir penere og alt, men det der har jeg rett og slett ikke ork til å ta meg tid til!

Man lærer så lenge man lever, sant?

Etter mye styr med stryking kjørte vi på hoppeloppeland
med ungene. En perfekt plass å ta med søndagsurolige barn med for mange lopper i blodet=)


Etter ungene (eller mest storesøster, sef) hadde rast fra seg dro vi å spiste en bedre søndagsmiddag på Burger King...hehe! Flott søndag uten matlaging=))

Ha en fin kveld!

lørdag 16. august 2008

Jippii, fikk til å fikse 3-kolonne!

Etter flere håpløse forsøk på å fikse meg blogg med 3 kolonner har jeg endelig klart det. Det var endel riving i håret, men klarte å beholde roen (blir bittelitt lett frustrert av å ikke få til...) og bloggen har nå 3 kolonner=))

Oppskriften jeg brukte fant jeg ved å google "3 kolonne blogg". Havnet da etterhvert på denne siden:http://www.zimbio.com/Free+Blogger+Beta+Template/articles/40/Create+three+column+Blogger+template

Da kan jeg ta lørdagskveld, hehe! Skal kose meg med "Dan in real life", så reklame for den og den så bare så koselig ut=)

God lørdagskveld til alle!

Frem fra glemselen på kjøkkenet

Dette store emaljefatet kjøpte jeg på IKEA for sikkert 2 år siden, og selv om jeg likte det kjempegodt fant jeg liksom aldri en plass til det der jeg bodde før. Før vi flyttet inn i nyhuset hadde vi jo verdens minste kjøkken, så hadde ikke flust med benkplass for å ha ting på....altså ble fatet liggende i en kasse som jeg plutselig fant nå=)
Vurderer å henge det på veggen faktisk, vet ikke helt hvordan, men.... Noen som har andre idèer?


Boksene mine fra Countrystyle som jeg er så glad i=)
Dette søte stettfatet blir ikke brukt så mye, så tenkte heller vise det fram på denne måten! Kjedelig når fine ting står innestengt i skap.
Prosjekt:
Denne tallerkenhyllen har jeg hatt i flere år, men fargen er ikke helt etter smaken. Så den har ikke fått komme opp på veggen i nyhuset.
Har aldri hatt ork til å male småting eller møbler, men nå har jeg jo blitt inspirert av alle andre i bloggverden som maler og sprayer osvosv.... Tror dere denne kan spraymales?
Hvit selfølgelig, hehe=)

Så til slutt har jeg et spørsmål....er jo ikke denne skarpeste på datamaskinen, så må spørre dere andre flinke jenter!

Hvordan lager jeg en link til noe "inni navnet"? F.eks lengere opp skrev jeg at boksene var kjøpt hos countrystyle...hvordan gjør jeg sånn at man dere kan trykke på "countrystyle" i teksten og komme dit?

Kanskje utrolig toskete forklart, men dette vil jeg gjerne lære meg=) Lettere å linke til andre fine ting også da!!

På forhånd tusen takk, og ha en flott lørdag videre!!

fredag 15. august 2008

OL - effekten

Her i huset går husarbeid og interiørprosjekt litt tregt for tiden. Jeg er nemlig grepet av det min venninne Lisa kaller "OL-effekten"...
Siden jeg uansett er hjemme på dagtid med sønnen min på 10mnd, ser jeg jo på nesten alt av sport fra OL! Alt fra stup, turn, sandvolleyball, håndball osv. Mitt absolutte "lavpunkt" var vel da jeg måtte felle en tåre da Italia vant kvinnenes leidueskyting finale...........

Nei, nå må jeg skynde meg å sette på en maskin klær. For nå begynner idag spiller norge i fotball, håndball og sandvolleyball, ojojoj!!

Godt OL, folkens=)

torsdag 14. august 2008

Torsdag og kino

Jess, da var poden lagt i loppekassen! Måtte nesten holde han våken på slutten, for han var kjeeempetrøtt...samme var mamman, hehe=)

Men må nok holde meg våken for drar straks på kino med venninner, og vi skal se Mamma Mia!!
Gleder meg masse til den, har hørt mye god-ord=)) Ønsker alle som leser min blogg, en riktig hyggelig torsdagskveld!!

onsdag 13. august 2008

Hjelp ønskes....

Kan noen hjelpe meg med hvordan jeg får midtstilt det bilde i head'en(heter det det?) eller få minsket rammen som er rundt???

Jeg er åpenbart ikke noen kløpper på data, men bær med en stakkar......

På forhånd takk =)

Vaske-tørke-brette-bære

Her er et lite hverdagsglimt fra meg=) Det meste jeg viser fra hjemmet er jo "bloggifisert", så tenkte vise det jeg synes å drive mest med i heimen.....

Jeg har to barn på straks 4 og snart 1 år....altså sinnsykt mye klesvask! I tillegg har jeg en samboer som trener fotball 3 ganger i uka.
Regner med det er flere av oss som drukner i klesvask innimellom, hehe?

Ferdig bretta...
Skal brettes...
Erik hjelper til!
Såå fornøyd av å vaske klær=)

Ønsker alle en fin uke full av lykkelig klesvask, støvsuging og oppvask!!

Høststemning på trappa

Nå har høststemningen begynt så smått å senke seg over Tromsø. Etter en lang sommer med midnattsol, og lyse netter, er mørket begynt å komme. Riktignok er det sol fram til ca kl 22.00 men er det overskya blir det kjempemørkt.
Elsker denne tida, nemlig! Her nord er jo sommeren lys og vinteren mørk, så jeg elsker disse korte periodene med mørke kvelder uten snø og vinter=)

Har ordnet litt høstpynt på trappa vår (som femdeles er uten gelender..TTT) Likte spesielt den kransen jeg fant på MesterGrønn!! Liker kranser!
Lavendelen min henger litt med hodet, men håper å få den i "gjenge" igjen!
Litt lyng gjør seg som høst-tema! Speselt når sommerblomstene allerede har takket for seg....

Ellers begynte storesøster i barnehagen igjen etter 3 uker ferie....ergo har jeg ei rimelig sliten, grinete og oppstanasig jenta hjemme for tida.....igår var det bare såvidt jeg orka å ta henne med hjem fra barnehagen..(misforstå meg rett) Når hun får 3 raserianfall på de 10 minuttene jeg var der for å hente henne, var mammaen "at the end of her ropes" som det heter på godt norsk....
Snart er det også barnehage start for lillebror. Skal begynne i midten av september, utsetter starten hans til etter jeg har vært på husmorferie i oslo i 5 dager!!!
Gleder meg vannvittig mye=))
Alle tips om "må besøkes" interiørbutikker i Oslo, mottas med takk!

fredag 8. august 2008

Helgetur til Risøya

Puh, da er jeg nesten ferdig med alt...har ryddet huset, vasket klær, bakt rundstykker og pakket 2 bager!!
I ettermiddag setter vi oss nemlig i båten, og kjører ut til vårt familieparadis - Risøya! Det er en liten øy i havgapet utenfor tromsø, familien min eier den. Er ikke meldt kjempevarmt vær, men ser ut som det skal bli stille hav ihvertfall=)
De husene på bildet er forresten nesten de eneste på hele øya, så den er ikke stor, hehe....Er vel bare den store brygga som ikke er på bildet. Men verdens flotteste plass, spesielt i godvær selfølgelig=) Selv jeg trenger av og til en helg uten tv,bil og kjøpesenter, hehe! Forresten kan jeg fortelle at telefonen har kommet til rette igjen=) Hvis noen lurte, hehe! Lang historie kort: telefonen ble funnet nederst i en kurv på vaskerommet....der jeg har rene, ubretta klær...(altså en ganske stor kurv, hehe)

Jeg ønsker alle en fortreffelig god helg!!
Klem fra Benedicte.

torsdag 7. august 2008

Vårsågod bli gal!!!

Er på vei ut døra, og finner IKKE mobilen!!!!!!!!!!!!
Har leita i snart 1 time, og begynner å ganske frynsete....................har leita overalt (vel, tydeligvis ikke absolutt overalt!) ihvertfall 3 ganger.

Takk for meg, nå er jeg herved SINNSYK.

onsdag 6. august 2008

Gulrotmuffins og kos

Har fått en kjempegod oppskrift på gulrotkake hos ei venninne, og bestemte meg for å prøve å lage muffins av den.
Gikk kjempebra det=) De smakte iallefall godt, selv om mine bakverk aldri blir av de vakreste, hehe.....
Fikk besøk av Emmas gu'mor også, og vi lekte og kosa oss! Her bygger Emma med klosser, og Erik prøver desperat å rive ned=)
Sååå glad i ho gu'mor!!
Emma
Emma "leker" med en lat flue...